Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszhabos-eperlekváros sütemény

60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 15 dkg vaj vagy margarin (+ a tepsihez)
  • 35 dkg liszt (+ a tepsihez)
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • A tetejére:
  • eperlekvár
  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

  1. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, a cukrot, a sütőport és a sót. Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.
  2. Egy 20x36 cm-es kivajazott, lisztezett tepsibe belenyomkodjuk a tésztát, és rákenjük a lekvárt jó vastagon. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
  3. Amíg sül a tészta, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
  4. Amikor már majdnem megsült a tészta, kivesszük a sütőből, és egyenletesen rákenjük a kemény, kókuszos habot, majd visszatesszük sülni kb. 10 perce, amíg a hab kicsit elkezd barnulni. Amikor a hab is megsült, és kicsit megbarnult, kivesszük, kihűtjük, majd egyforma kockákra vágjuk.

    Nagymama házi süteményei >>> 

    A legfinomabb kókuszos sütik >>> 

    Isteni lekváros sütik >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss