A kekszet, a diót és kb. 3-4 evőkanál kókuszreszeléket összeverünk.
Főzünk egy kávét, közben a vajat megolvasztjuk, majd még a tűz fölött hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport. Ha már simára összeolvadt, levesszük a tűzről, és a rumaromát is hozzáadjuk.
Ezt a masszát és a kávét hozzáadjuk a kekszes-diós keverékhez, és jól összedolgozzuk. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Ha lágynak tűnik, tegyünk még bele egy kevés diót vagy kekszet, esetleg kókuszreszeléket. Ha túl kemény, akkor egy kis tejjel lágyíthatunk rajta.
Kicsit hagyjuk állni, majd golyócskákat formázunk belőle, a közepébe tegyünk meggyet, majd hempergessük meg a kókuszreszelékbe.
A porcukor helyett lehet bele tenni kristálycukrot. Én barnacukrot szoktam, hiszen úgyis összeolvasztjuk. Ebből a mennyiségből kb. 40-45 kicsi golyócska lesz. - taiata
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!