Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszgolyó rumos meggyel a közepén

60 perc
egyszerű
átlagos
3 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 1 dl tej (vagy amennyit felvesz)
  • 2 mk rumaroma
  • A töltelékhez:
  • kb. 20 szem meggy
  • 2 mk rumaroma
  • A forgatáshoz:
  • 10 ek kókuszreszelék

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kb. 30 percig a hűtőben állni hagyjuk.
  2. A meggyet kimagozzuk, ráöntjük a rumaromát, majd állni hagyjuk. Ezután nedves kézzel golyókat formázunk a tésztából, az ujjunkkal kissé ellapítjuk, majd a rumba áztatott meggyet beletesszük a közepébe.
  3. A golyókat megforgatjuk a kókuszreszelékben. Egy kis időre hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.

EXTRA CSOKIS KÓKUSZGOLYÓ>>> 

MANDULÁS KÓKUSZGOLYÓ>>> 

HÓGOLYÓ (TÚRÓS KÓKUSZGOLYÓ)>>> 

Megjegyzés

Mindenkinek ajánlom ezt a finom kókuszgolyót a hétvégére! - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss