Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszgolyó kölesből

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kölesalaphoz:
  • 2,5 dl hántolt köles
  • édesítő ízlés szerint (pl.nádcukor, nyírfacukor vagy egyéb)
  • csipet só
  • A kekszalaphoz:
  • 30 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
  • 10 dkg puha vaj
  • édesítő ízlés szerint
  • csipet só
  • Valamint:
  • 1 marék durvára vágott mazsola rumba áztatva
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy vaníliarúd kikapart belsejéből kevés
  • kb. fél-1 dl lefőzött erős feketekávé
  • kb. 2-3 evőkanál kókuszreszelék (a massza állagától függően)
  • 2-3 evőkanál kakaópor (nem édesített)

Elkészítés

Elkészítés: A kölest csipet sóval háromszoros mennyiségű folyadékban (fele tej, fele víz) valamilyen cukorral megfőzzük, hagyjuk kihűlni.

A kekszalaphoz a lisztet és a puha vajat csipet sóval és valamilyen cukorral jól összekeverjük - de csak morzsásra -, majd sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk, és 180 fokon aranybarnára sütjük.

Mivel a köles és a keksz alapanyagokból elég sok lesz, mindkettő fele mennyiségét összekeverjük a többi hozzávalóval. A masszából golyókat formálunk, azokat kókuszba hempergetjük, a hűtőben tároljuk.

A köles és keksz másik felét fagyasztóba tesszük, és bármikor elkészíthetünk egy újabb adagot belőle kevesebb időráfordítással.

Megjegyzés

A reformédességet kedvelők figyelmébe ajánlom!
Ebből a mennyiségből kb.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss