Elkészítés: A kölest csipet sóval háromszoros mennyiségű folyadékban (fele tej, fele víz) valamilyen cukorral megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
A kekszalaphoz a lisztet és a puha vajat csipet sóval és valamilyen cukorral jól összekeverjük - de csak morzsásra -, majd sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk, és 180 fokon aranybarnára sütjük.
Mivel a köles és a keksz alapanyagokból elég sok lesz, mindkettő fele mennyiségét összekeverjük a többi hozzávalóval. A masszából golyókat formálunk, azokat kókuszba hempergetjük, a hűtőben tároljuk.
A köles és keksz másik felét fagyasztóba tesszük, és bármikor elkészíthetünk egy újabb adagot belőle kevesebb időráfordítással.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre