hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszdió sütemény

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
  • A fehér részhez:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • A barna részhez:
  • 30 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db egész tojás
  • 3 evőkanál rum
  • 5 dkg kakaópor
  • A forgatáshoz:
  • 2-3 dkg kókuszreszelék
  • A tálaláshoz:
  • ízlés szerint 15 db felezett dióbél (elhagyható)

Elkészítés

Elkészítés: Az extra egyszerű desszertek közé sorolom ezt az édességet. Először a fehér tésztát készítjük el. A puha vajat simára dolgozzuk a kókuszreszelékkel és a porcukorral. 15 db gombócot formázunk (kb. 2 dkg-os egy gombóc). Ezeket a fagyasztóba tesszük, amíg a barna tészta el nem készül. Kb. 5 perc.

A barna tésztához a darált diót a porcukorral és a kakaóval elkeverjük, hozzáütünk 1 egész tojást, és 3 evőkanál rummal meglocsoljuk. Sima tésztává gyúrjuk az összetevőket. Ebből is 15 db golyót formázunk.

Kivesszük a fehér tésztát a fagyasztóból. Egy barna golyót kilapítunk a két tenyerünk között, és a közepére helyezünk egy kisebb fehéret. A barna tésztát ráhajtogatjuk a fehér tésztára, és a két tenyerünk között ismét golyót formázunk belőlük úgy, hogy a fehér tészta se látszódjon ki.

Végül kókuszreszelékben megforgatunk minden gombócot, félbevágjuk egy éles késsel mindegyiket, és ízlés szerint 1-1 felezett dióbelet rakunk a sütemény közepére. Ilyen egyszerű és mutatós végeredményt kapunk.

Ezek is érdekelhetnek