Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszcsók másképp

120 perc
bonyolult
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • 30 darabhoz:
  • A töltelékhez:
  • 12,5 dkg kókuszkrém
  • 22,5 dkg méz
  • 2 db tojás
  • 1 tk vaníliaaroma
  • A kókuszcsókhoz:
  • 2 db tojásfehérje
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1 tk kókuszaroma
  • néhány ek tej
  • 30 dkg omlós tészta

Elkészítés

1.

A töltelékhez összekeverjük a kókuszrémet, a mézet, a tojást és az aromát, majd félretesszük.

2.

A kókuszcsókhoz összeforgatjuk a fehérjéket a cukorral, a kókuszreszelékkel és az aromával, majd egy vastag falú lábasban 60 fokosra melegítjük. A masszát fémtálcára borítjuk, hűtőbe tesszük, és hagyjuk kihűlni. Kivesszük, majd lazítjuk a massza állagát a tejjel úgy, hogy habzsákból nyomható legyen.

3.

Az omlós tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, majd a lapot 30 részre vágjuk. Egyenként kosárkaformába simítjuk, és elősütjük 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt.

4.

Megtöltjük a töltelékkel, és a tetejére nyomjuk a kókuszcsókos masszát. A sütőt visszavesszük 175 fokra, és készre sütjük a kosárkákat. Akkor jó, ha a kókuszcsók teteje megpirul, és a töltelék is megkeményedik.

A kókuszcsók készítésénél a fehérje melegítése közben folyamatosan kevergessük a masszát, könnyen odakaphat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss