Elkészítés: A tojásfehérjét, a sót és a cukrot gőzfürdő fölött addig verjük, hogy jó krémes állagú legyen (nem szabad keményre verni!!!!!!). Ekkor levesszük a gőzfürdőről, majd hozzáadjuk a vanília-aromát és a kókuszreszeléket, majd hozzászitáljuk a lisztet. Ezután óvatosan összekeverjük, majd hagyjuk pár percet, hogy teljesen kihűljön.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd evőkanállal kicsit távolabb egymástól halmokat kanalazunk rá.
Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 15 perc alatt szép világos színűre sütjük (szárítjuk). A sütőből kivéve pár percig még a tepsin hagyjuk hűlni, majd ezután rácsra szedjük és teljesen kihűtjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre