hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszchips

15 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 1 db közepes kókusz
  • 2 ek xilit (vagy porcukor)

Elkészítés

  1. A kókuszdiót pár órára hűtőbe rakjuk (így egyszerűbb feltörni), majd a tetején lévő lyuk egyikét dugóhúzóval kifúrjuk, és kifolyatjuk belőle a kókuszvizet.
  2. Ha minden folyadék kifolyt belőle, akkor egy stabil helyen körbekalapáljuk (pl. padlón egy tálcában). Ha a héj nehezen jön le a kókuszdió húsáról, egy erős kanállal lefeszegetjük róla.
  3. Ezután 8-10 darabra vágjuk a kókuszdió húsát, majd hideg vízben megmossuk azokat. Egy éles kés vagy zöldséghámozó segítségével hajszálvékony, ízlés szerinti hosszúságú szeleteket vágunk a kókuszból egy tálba.
  4. A szeleteket megszórjuk porcukorral, a tálat lefedjük, és alaposan összerázzuk a porcukorral, majd vékony rétegben egy tepsire rakjuk a kókuszszeletkéket, és 60 fokon, kb. 10 perc akatt kiszárítjuk azokat. Akkor van kész, ha a nagyján már karamellizálódott a cukor.

Megjegyzés

Jól záródó dobozban kb. 1 hétig eláll. De ha egy adagot készítünk, nem fogja addig kihúzni. :) - párban a konyhában

Ezek is érdekelhetnek

Friss