A kókuszréteghez a lisztet csomómentesre keverjük 3 ek tejjel, majd hozzáöntjük a maradék forró tejhez. A tűzről levéve belekeverjük a vanilíás cukrot, és tovább hűtve (kevés tejet elveszünk, hogy a zselatint feloldjuk benne) ezt is a liszes tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön.
A kakaós tésztához a kekszet összetördeljük. A vizet, a kakaót, a porcukrot és a vajat egy edénybe tesszük, és 5 percig főzzük együtt. Végül hozzáadjuk a rumot, majd alaposan összekeverjük a keksszel.
A formába öntjük a kókusz krémre, és végül a tetejét is befedjük a maradék kókuszos krémmel. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed, majd pár óra múlva kiborítjuk a formából, eltávolítjuk róla a fóliát és felszeleteljük.