Kókuszkrémbe töltött csokiszalámi

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • tej
  • cukor
  • liszt
  • vaníliás cukor
  • kókuszreszelék
  • zselatin
  • keksz
  • víz
  • porcukor
  • kakaópor
  • margarin
  • rum

Elkészítés

  1. A kókuszréteghez a lisztet csomómentesre keverjük 3 ek tejjel, majd hozzáöntjük a maradék forró tejhez. A tűzről levéve belekeverjük a vanilíás cukrot, és tovább hűtve (kevés tejet elveszünk, hogy a zselatint feloldjuk benne) ezt is a liszes tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.  
  2. Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön.
  3. A kakaós tésztához a kekszet összetördeljük. A vizet, a kakaót, a porcukrot és a vajat egy edénybe tesszük, és 5 percig főzzük együtt. Végül hozzáadjuk a rumot, majd alaposan összekeverjük a keksszel.
  4. A formába öntjük a kókusz krémre, és végül a tetejét is befedjük a maradék kókuszos krémmel. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed, majd pár óra múlva kiborítjuk a formából, eltávolítjuk róla a fóliát és felszeleteljük.

Megjegyzés

Ajánlom mindenkinek, mert nem kíván sok időt az elkészítése, és mutatós sütemény. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek

Friss