Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszkrémbe töltött csokiszalámi

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A kókuszkrémhez:
  • 5 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 tk zselatin
  • A kakaós tésztához:
  • 40 dkg keksz
  • 1,7 dl víz
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek kakaópor
  • 20 dkg margarin
  • 1 ek rum

Elkészítés

  1. A kókuszréteghez a lisztet csomómentesre keverjük 3 ek tejjel, majd hozzáöntjük a maradék forró tejhez. A tűzről levéve belekeverjük a vanilíás cukrot, és tovább hűtve (kevés tejet elveszünk, hogy a zselatint feloldjuk benne) ezt is a liszes tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.  
  2. Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön.
  3. A kakaós tésztához a kekszet összetördeljük. A vizet, a kakaót, a porcukrot és a vajat egy edénybe tesszük, és 5 percig főzzük együtt. Végül hozzáadjuk a rumot, majd alaposan összekeverjük a keksszel.
  4. A formába öntjük a kókusz krémre, és végül a tetejét is befedjük a maradék kókuszos krémmel. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed, majd pár óra múlva kiborítjuk a formából, eltávolítjuk róla a fóliát és felszeleteljük.

Megjegyzés

Ajánlom mindenkinek, mert nem kíván sok időt az elkészítése, és mutatós sütemény. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek

Friss