Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Koktélparadicsomos quiche

75 perc
rafinált
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lepényformát sütőpapírral bélelem. A tésztához a lisztet tálba szitálom, hozzáadom a sót és a többi fűszert, belereszelem a sajtot, valamint a hideg vajat, és gyors mozdulatokkal zsemlemorzsa-állagúra dolgozom. Két kanál jéghideg víz hozzáadásával tésztává gyúrom.

Enyhén lisztezett felületen akkora körré nyújtom, hogy kényelmesen kibélelhessem vele a formát. A tésztát a formába helyezem, és beteszem a hűtőszekrénybe annyi időre, amíg előkészítem a tölteléket.

A koktélparadicsomok héját kereszt alakban bemetszem, 2 percre forró vízbe dobom, meghámozom.

A túrót a kétféle sajttal, a tejföllel, a tojásokkal és a fűszerekkel botmixerrel összedolgozom.

A tésztát villával alaposan megszurkálom – ezzel a vaksütést lehet könnyíteni –, és az előmelegített 180 fokos sütőben 10 percig sütöm. A felületén kissé megszilárdult tésztára halmozom a sajtos keveréket, majd ráültetem az egész koktélparadicsomokat, frissen őrölt borssal fűszerezem. További 30-35 perc alatt aranysárgára sütöm.

Friss bazsalikomlevelekkel díszítem. Melegen, de nem forrón tálalom, bár ha akad még némi türelem, langyosan a legtökéletesebb.

Ezek is érdekelhetnek