hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habsipkás kókuszos linzer (Kokosky)

90 perc
rafinált
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • Kókusz kupakokhoz:
  • 5 db tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor
  • csipet só
  • 1 tk ecet
  • 30 dkg kókuszreszelék
  • Linzer tésztához:
  • 30 dkg simaliszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Csokoládékrémhez:
  • 2 csomag kakaós pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg margarin
  • 4 dl dzsem (ribizli vagy meggy)
  • A csokoládémázhoz:
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. Tojások fehérjét pici sóval és ecettel kemény habbá verjük, és amikor már szép, fényes és kemény a hab, óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszléket (közepes keménységű legyen az álaga, ha lazább lenne lehet még hozzá adni 1-2 kanál kókuszreszeléket hogy a „kupak" vagy "sipka" megtartsa a formáját) majd az így kapott krémet belerakjuk egy habzsákba.
  2. Két, sütőpapírral bélelt tepsire kb. 4-5 centis kupakokat nyomok, és 100 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel szárítani kezdjük a kókuszkupakokat (ha sárgulni kezdenek, levesszük 80 fokra). Kb. 50-60 percig szárítj - akkor van készen, ha le lehet venni a ssűtőpapírról őket. Ha az alja és a közepe még nem teljesen szilárd, nem baj, mert másnapra tökéletes lesz az állaga.
  3. Összegyúrom a linzertészta hozzávalóit, majd lisztezett deszkán kb. fél centi vastagságúra nyújtaom, majd kb. 4-5 centi átmérőjű szaggatóval, és előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütöm őket.
  4. Amikor a linzerek kihűltek megtöltjük a kikevert csokikrémmel úgy, hogy a közepén hagyunk helyet az egy-egy kávéskanál dzsemnek.
  5. Rárakjuk a kókuszkupakokat a megtöltött linzerek tetejére, és a hűtőbe tesszük őket dermedni. Amikor a csokikrém már lehűlt, és hozzáragadt a kupkokhoz, mindegyik alját belemártjuk a megolvasztott étcsokoládéba. Ismét sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kész kokoskyt, és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a csokimáz megszilárduljon.

 

Megjegyzés

Ez a finom sutemény nálunk (Szlovákiában) eléggé kozkedvelt finomság. - Eta 52

Ezek is érdekelhetnek

Friss