hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kokárda, avagy piros-fehér-zöld keksztekercs

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A barna réteghez:
  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 20 ml habtejszín
  • A piros és zöld réteghez:
  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 20 ml habtejszín (vagy tej, szükség szerint)
  • 10 csepp ételfesték (piros, zöld)
  • 0.5 teáskanál császárkörte aroma
  • 5 csepp keserűmandula aroma
  • A fehér réteghez:
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • tej az összeállításhoz

Elkészítés

  1. A barna réteghez a darált kekszet, a porcukrot, a kakóport összekeverjük. Elmorzsoljuk a margarinnal, majd egy kevés tejszínnel, és a megolvasztott csokival összegyúrjuk. Annyi tejszínt adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen, de ne lágy!
  2. A piros és zöld réteghez is a darált kekszhez adjuk a porcukrot, elmorzsoljuk benne a margarint, és annyi tejszínt adunk hozzá, hogy kemény legyen, de összeálljon. Ezután kettéosztjuk úgy, hogy a piros kicsit több legyen. A piros réteghez egy kevés császárkörte aromát keverünk, hogy legyen valamilyen íze, és piros ételfestéket, hogy színes legyen, a zöldhöz pedig zöld színű keserűmandula aromát és zöld ételfestéket keverünk. Mivel az aroma is lágyítja a tésztát, szórunk hozzá még egy kis kekszmorzsát, és először azzal keverjük el a festéket és az aromát. Gyurma állagú legyen!
  3. A fehér réteghez a kókuszreszeléket a porcukorral, és a margarinnal gyúrjuk össze, és pici tejjel, ha nem áll össze. A tésztát, 2 sütőpapír között, kb. 8 mm vastagra nyújtjuk. A középső zöld tésztából rudat sodrunk, azt betekerjük a kókuszosba, azt a pirosba, végül a kakaósba. Minden réteg csak egyszer érje körbe az előzőt! Nehéz pontosan kiszámítani. Ha szélesebb, levágjuk a fölösleget, ha nem ér össze, kipótoljuk. Fóliába csomagoljuk a hengert,jó szorosan, és lehűtjük. Kb 3-4 óra múlva, vékony pengéjű késsel szeletelhető.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss