Elkészítés: A burgonyát, a répát és a sonkát kicsi kockákra vágjuk. 2 dl enyhén sós vízzel, a borsóval együtt kuktába tesszük.
A tojások sárgáját keverőtálba, a fehérjét zsírral kikent csészébe tesszük. A csészét is a kuktába állítjuk, az edényt lezárva a hozzávalókat forrástól 10 percig főzzük.
A majonézhez a tojások sárgájára folyamatos keverés mellett cseppekben, majd vékony sugárban olajat adagolunk, míg vaj állagú lesz. (Mixerrel gyorsabb). Hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, sózzuk, porcukorral, citromlével, őrölt borssal ízesítjük.
A zselatint 1 dl vízben feloldva, kevergetve felforraljuk, hozzáadjuk.
A kuktából kiemeljük a teáscsészét a főtt
fehérjével, a zöldségeket és a sonkát leszűrjük. Ráöntjük a konzerv kukoricát is, hogy a leve lecsöpögjön.
Az almát, az uborkát és a tojásfehérjét felkockázzuk, és a leszűrt zöldségekkel a majonézbe forgatjuk.
Vizezett formába töltve kihűtjük, hűtőben megdermesztjük. A formát forró vízbe mártva a saláta tálcára borítható, éles késsel szépen szeletelhető.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre