Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kocsonyázott majonézes zöldségsaláta

MME MME
3/5
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát, a répát és a sonkát kicsi kockákra vágjuk. 2 dl enyhén sós vízzel, a borsóval együtt kuktába tesszük.

A tojások sárgáját keverőtálba, a fehérjét zsírral kikent csészébe tesszük. A csészét is a kuktába állítjuk, az edényt lezárva a hozzávalókat forrástól 10 percig főzzük.

A majonézhez a tojások sárgájára folyamatos keverés mellett cseppekben, majd vékony sugárban olajat adagolunk, míg vaj állagú lesz. (Mixerrel gyorsabb). Hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, sózzuk, porcukorral, citromlével, őrölt borssal ízesítjük.

A zselatint 1 dl vízben feloldva, kevergetve felforraljuk, hozzáadjuk.

A kuktából kiemeljük a teáscsészét a főtt
fehérjével, a zöldségeket és a sonkát leszűrjük. Ráöntjük a konzerv kukoricát is, hogy a leve lecsöpögjön.

Az almát, az uborkát és a tojásfehérjét felkockázzuk, és a leszűrt zöldségekkel a majonézbe forgatjuk.

Vizezett formába töltve kihűtjük, hűtőben megdermesztjük. A formát forró vízbe mártva a saláta tálcára borítható, éles késsel szépen szeletelhető.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss