Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kocsonya tojással

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A kocsonyahúst megtisztítjuk, felvágjuk, megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk, a habját leszedjük.

Kevés csöves paprikát, szemes borsot, 8-10 gerezd fokhagymát, 1-2 babérlevelet, 1 fej vöröshagymát héjastul, 1 szál fehérrépát és 3 sárgarépát teszünk hozzá. Lassú tűzön, csendesen főzzük.

Körülbelül 3 óra múlva a hús megpuhul. Ekkor kiszedjük a húst. A levét átszűrjük, zsírját leszedjük. A csülköt kicsontozzuk, a fület felszeleteljük.

A felszeletelt darabokat őzgerincformába vagy kerek tálba rakjuk, amit előzőleg kibéleltünk főtt tojásszeletekkel. A maradékot kis tálakra rakjuk. A leszűrt lét ráöntjük, hideg helyre tesszük.

Amikor megdermedt, tálalhatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek