Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kocsonya kolbászosan, zöldségesen

120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húsokat alaposan megmosom, és egy lábasban - annyi vízzel, hogy ellepje - felteszem főni. Ha felforrt, folyamatosan lehabozom, és mikor már szép tiszta a leve, hozzáadom a kolbászt, a megpucolt zöldségeket, a fokhagymát, a borsot, a babérlevelet, sózom, és fedő alatt - éppen, hogy csak gyöngyözzön - 4 órát főzöm. A levét néha forró vízzel utántöltöm, de mindig csak annyit, hogy pont ellepje.

Négy óra elteltével, kiszedem a húsokat, ha kihűlt, alaposan kicsontozom, tányérokba egyenlő arányban szétosztom a zöldségekkel és a főtt tojással együtt, majd egy szűrő segítségével felöntöm a lével.

Ha kiporcióztam, kiteszem a teraszra, és ha szépen megkocsonyásodott, frissen facsart citromlével, almaecettel vagy ecetes tormával kínálom. Jó étvágyat!

Kedvenc téli csemegém, reggelire, ebédre, vacsorára és nasi helyett is!

Ezek is érdekelhetnek

Friss