A tésztához elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát és a citrom lereszelt héjat. A tojássárgáját a vaníliapasztával és a mézzel elkeverjük, majd félretesszük. Felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejben 1 csipet cukorral, majd a tojásos keverékkel együtt a morzsalékos tésztához adjuk. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát, és a a hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
A töltelékhez finomra őröljük a diót a porcukorral, hozzáadjuk a rumot és a sárgabaracklekvárt, majd alaposan összedolgozzuk. Hozzáaadjuk az 1-2 ek vizet, hogy kenhető, kissé elterülő krémmasszát kapjunk.
Szétosztjuk a tésztát 4 részre, majd kinyújtjuk mindet 22 x 22 cm-es négyzetekre. Az alsó tésztarétegre ráhalmozzuk a töltelék egyharmadát, erre ráhelyezünk egy második tésztalapot, majd ismét tölteléket, és így rétegezzük, míg az összes hozzávaló el nem fogy.
160 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. A mázhoz felforraljuk a mézet a tejszínnel, majd a feldarabolt étcsokira öntjük, majd elkeverjük benne a porcukrot. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd bevonjuk a mázzal. Szobahőmérsékleten hagyjuk megdermedni, majd egy éjszakán keresztül pihentetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!