Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus uborkasaláta

15 perc
egyszerű
olcsó
3 adag

Elkészítés

  1. Az uborkát meghámozzuk, levágjuk a végeit, majd minél vékonyabbra szeleteljük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, megsózzuk, alaposan átkeverjük és 10 percig állni hagyjuk, míg levet ereszt.
  2. Ezután hozzáadjuk a cukrot és az ecetet is. Határozottan, de óvatosan, hogy össze ne törjük, addig keverjük, míg a cukor feloldódik. Hűtőbe tesszük pihenni, tejföllel, pirospaprikával és borssal tálaljuk.

 

Megjegyzés

Minimum 15 percig érleljük a hűtőben. Tálaláskor tejföllel, - ez elhagyható - illetve pirospaprikával, borssal meghintve tálaljuk. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss