Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus túrós táska

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dl tej
  • csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A túrós töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 3 ek búzadara
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • mazsola (elhagyható)
  • A tetejére:
  • 2 db tojás
  • 1 tk tejföl

Elkészítés

  1. 1 dl langyos tejben feloldunk 1 táskanál cukrot,majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a sót, a puha vajat, a tojások sárgáját végül a felfutott élesztőt, majd elkezdjük összedolgozni. A tejet apránként adjuk hozzá. Amikor a tészta lágy, fényes, hólyagokkal teli, és leválik a kezünkről, készen van. Tiszta konyharuhával letakarjuk, meleg helyre tesszük, és a duplájára kelesztjük.
  3. A töltelékhez a túrót átnyomkodjuk egy szitán, majd beletesszük a tojások sárgáját és a többi hozzávalóval, kikeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a túrós töltelékbe forgatjuk.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 10×10 centiméteres darabokra szeleteljük.
  5. A négyzetek közepére 1-1 evőkanál tölteléket halmozunk, majd a tészta négy sarkát egymásra hajtjuk.
    A batyukat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, kis távolságot hagyvaköztük, majd meleg helyen még 30 percig kelesztjük.
  6. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, a süteményeket megkenjük a felvert tojás és tejföl keverékével, és nagyjából 15 perc alatt készre sütjük.

15 ELLENÁLLHATATLAN KRÉMES SÜTI A HÉTVÉGÉRE >>> 

11 EGYSZERŰ TÚRÓS SÜTI, AMIT ELRONTANI SEM LEHET! >>> 

11 BOMBAJÓ KÓKUSZOS SÜTEMÉNY 30 PERC ALATT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss