Klasszikus túrós palacsinta

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 3 db tojás
  • 1 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 45 dkg liszt
  • kb. 1 liter szénsavas ásványvíz
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg túró
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dkg vaj
  • A szóráshoz:
  • porcukor

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Összedolgozzuk és az ásványvízzel lazítunk a tésztán, amíg el nem érjük a palacsintatészta állagot.
  2. Teflon vagy kerámiabevonatos serpenyőben egyenként kisütjük a palacsintákat, és hűlni hagyjuk.
  3. A túrót összetörjük a villával, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, a porcukrot és a vajat. Krémesre keverjük, majd egyenként megtöltjük vele a palacsintákat. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.

    Még több palacsintarecept >>> 

    Túrós édességek >>> 

    A legjobb palacsintatészta >>> 

Megjegyzés

Túrós töltelékkel egy igazán laktató desszertet kapunk. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss