hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus túrós batyu - Mindmegette Villámverseny

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatom 1 dl langyos tejben, amibe teszek 1 kk. cukrot, tetejét megszórom liszttel. Arra kell vigyázni, hogyha hűtőben volt az élesztő, akkor elhűtheti a tejet, rá kell melegíteni.
  2. A lisztben elmorzsolom a vajat, vagy margarint, hozzáteszem a tojást és a cukrot, a maradék tejet is meglangyosítom és ezzel meg a felfuttatott élesztővel, géppel közepesen lágy tésztát dagasztok. Letakarva langyos helyre téve duplájára kelesztem.
  3. Elkészítem a túrótölteléket. A túrót áttöröm, hozzáteszem a cukrot, mazsolát, citromhéjat és a tojássárgát, jól összekeverem.
  4. Lisztezett deszkára borítom a megkelt tésztát, kb. 3 mm-re nyújtom, 10X10 centis négyzetekre vágom, megtöltöm túrótöltelékkel, két szemben lévő csücskét egymásra hajtom. Zsírozott tepsibe rakom, tetejét megkenem tojássárgával, így is hagyom állni 20 percig, majd közepesnél kicsit nagyobb hőfokon szép világosbarnára sütöm.

Ezek is érdekelhetnek