Klasszikus szilvás pite

MME MME
70 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához egy tálban elkeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a hideg vajat, a tojást és a hideg vizet. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk, megcukrozzuk, megszórjuk a fahéjjal, hozzáadjuk a citrom héját és a levét.
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, beletesszük a piteformába úgy, hogy az oldalára is kerüljön tészta. A lelógó részeket levágjuk, és az alapra halmozzuk a fűszeres, édes szilvát. A maradék tésztából rácsot készítünk a szilva tetejére.
  4. 190 fokon 35 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Jól illik hozzá a vaníliafagyi is.

Nézd meg videón, hogyan készül a klasszikus szilvás pite: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss