Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus Stollwerck szelet

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 2 ek kakaó
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek liszt
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg cukor
  • A tetejére:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 tk olaj

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, elmorzsoljuk a vajjal és beletesszük a porcukrot, a tojást és a kakaót. Összedolgozzuk, négy részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk, majd négy lapot sütünk belőle 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt a tepsi hátoldalán.
  2. A krémhez a tejből, a tojássárgájából, a lisztből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral kikeverjük. A két krémet összekeverjük, és megtöltjük vele a lapokat.
  3. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd megkenjük vele a sütemény tetejét. Szeletelés előtt néhány órát a hűtőben pihentetjük.

    Finom házi sütemények, ahogy a nagyi készíti >>> 

    KRÉMES KAKAÓS SÜTI KÉTFÉLE PISKÓTÁVAL (HORIZONT SZELET) >>> 

    HAGYOMÁNYOS NÉGERKOCKA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss