Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus sertéspörkölt

110 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A sertéshúst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat felaprítjuk, a paprikát és paradicsomot kockákra szeljük.
  2. A zsíron megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprika- és paradicsomszeleteket. Megszórjuk őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.
  3. Rátesszük a felkockázott húst, ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt lassú tűzön addig pároljuk, amíg a saját leve elfő és zsírjára pirul.
  4. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáaadjuk a gulyáskrémet és kevés pici vizet aláöntve puhára főzzük a pörköltet. Tarhonya, főtt krumpli vagy nokedli illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss