Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus sertésborda Budapest módra

60 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. klasszikus sertésborda ragujához a májat gondosan megtisztítjuk, felkockázzuk, majd a forrásban lévő vízbe dobjuk. Az újraforrás után kiszedjük szűrőlapáttal. A meghámozott hagymát felaprítjuk. A megtisztított gombafejeket felkockázzuk a megmosott, kimagozott paprikával és a paradicsommal együtt. A zöldborsót puhára főzzük forrásban lévő, sós vízben.
  2. Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a felkockázott szalonnát. Hozzáadjuk a hagymát, és megfonnyassztjuk.Beleforgatjuk a paprikát, a gombát, a paradicsomot, továbbá a májat, sózzuk, borsozzuk, és pirítjuk 2 percig. Azután meghintjük pirospaprikával,hozzáöntjünk 30 ml vizet, és hozzákeverjük a leszűrt borsót.
  3. A hússzeleteket megmossuk,szárazra töröljük, éskiklopfoljuk.Megsózzuk, megborsozzuk, majd oldalanként 1 percig sütjük őket a felhevített olajon. Raguval tálaljuk, a vegyes köret illik hozzá. Ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés, felaprított petrezselyemmel a klasszikus sertésbordát.

Ajánljuk még:

ANANÁSZOS SERTÉSBORDA >>>

TEJSZÍNES-HAGYMÁS SZŰZÉRMÉK >>>

PÖRKÖLT TARHONYÁVAL >>>

Ha a ragu hozzávalói a párolás során túl sok levet engednek, nagy lángon forraljuk el a felesleges folyadékot. Akkor lesz finom, ha szinte „pereg”.

Ezek is érdekelhetnek

Friss