Elkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es tortaformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
A kekszet durvára összetörjük, majd aprítógépben finomra daráljuk. A túrót áttörjük. A vajat megolvasztjuk, a keksszel összekeverjük és a forma alján egyenletesen elterítjük.
Összekeverjük a krémsajtot, a túrót, a citrom héját és levét, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd kézi habverővel simára eldolgozzuk. Hozzákeverjük a lisztet, majd a krémet a kekszalapra kenjük. A meggylekvárt egy evőkanál segítségével gusztusosan elosztjuk rajta.
Sütőben 45 percig sütjük, majd sütőrácson hűlni hagyjuk. Legalább 2 órára hideg helyre tesszük, utána szeletelve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre