Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus sajtszósz

15 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és 1-2 percig pirítjuk. Kevergetve felöntjük a tejjel, felforraljuk, közben csomómentesre keverjük, és további 5 percig főzzük.
  2. A reszelt sajtot hozzáadjuk, és addig kevergetjük, amíg fel nem olvad a tejes mártásban. Végül megsózzuk és megborsozzuk, majd igény szerint felhasználjuk.

    Még több mártás- és szószrecept >>> 

    A legjobb sajtos receptek >>> 

    Videóreceptek >>> 

A sajtszósz jól tűri a mélyhűtést. Kiváló frissen főtt tésztához, rakott ételekhez, natúr sült halhoz vagy húshoz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss