Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus rakott kel

MME MME
1
75 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát félbevágjuk, torzsáját eltávolítjuk, majd nagyobb kockákra vágjuk. A füstölt szalonnát apró kockára, a vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk.
  2. Enyhén sós vízben a kelkáposztát megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A rizst kevés vízben félig puhára főzzük. A tojások sárgáját tejföllel elkeverjük, ízesítjük majoránnával, borssal, és hozzáadjuk a kelkáposztát, majd hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
  3. A füstölt szalonnát kisütjük, leszűrjük, és ebben megpirítjuk a vöröshagymát, majd a keverőtálban lévő darált húshoz adjuk. Ízesítjük sóval, borssal, fűszerpaprikával, fokhagymával, majd belekeverjük a félig megpárolt rizst, és jól összedolgozzuk.
  4. A tűzálló tálat zsiradékkal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk, majd az anyagokat rétegezve belerakjuk. Először a kelkáposztát, majd a hústölteléket, ezt ismételjük úgy, hogy a tetejére kelkáposzta kerüljön. Kevés szalonnazsírral meglocsoljuk, és reszelt sajttal és zsemlemorzsával meghintjük, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.

    HÉTVÉGI MENÜ: 3 ISTENI RAKOTT KEL, AMIVEL A NAGYIT IS LEPIPÁLOD! >>> 

    AZ EZERARCÚ KELKÁPOSZTA - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>>

    EZÉRT EGYÉL KELKÁPOSZTÁT! >>> 

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss