Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus rakott kel pulykahússal

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst 1 evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk, majd másfélszeres mennyiségű sós vízben fedő alatt puhára főzzük.
  2. A kelkáposztát felcsíkozzuk és 1 liter forrásban lévő levesalapban 3-4 percig blansírozzuk, majd leszűrjük.
  3. A pulykahúst nagyobb falatnyi kockákra vágjuk, majd zúzott fokhagymával egy kevés olajon fehéredésig pirítjuk, és megsózzuk, megborsozzuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy hőálló edénybe rétegezzük a puhára főtt rizst, a kelkáposztát és a fokhagymás pulykahúst, úgy, hogy közé kanalazunk tejfölt. Forró sütőben kb. 15-20 percig sütjük, amíg teteje megpirul. Friss kaporral megszórva tálaljuk.

    Még több rakott kel recept >>> 

    Egyszerű rakott kel >>> 

    Frankfurti rakott kel >>> 


Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss