Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus Rákóczi túrós

4.1/5
75 perc
mester
megfizethető
18 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 ek púpozott tejföl
  • A töltelékhez:
  • 2 db tojás
  • 30 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 2 ek búzadara
  • 1 db citrom
  • A habhoz:
  • 3 db tojás fehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg baracklekvár a kenéshez

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzákeverjük a cukrot és a vaníliáscukrot, a tojássárgákat, a tejfölt, összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük.
  2. 2 db tojást szétválasztunk, a fehérjét kemény habbá verjük. A túrót villával összetörjük, összekeverjük a porcukrral, a mazsolával, a tojássárgájával, a búzadarával, a citrom reszelt héjával, és végül a tojások keményre vert habjával.
  3. A tésztát kinyújtjuk és egy 25X30-as tepsibe helyezzük, egy villával megszurkáljuk és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 10-15 percig sütjük.
  4. Ezután kivesszük, megkenjük baracklekvárral, ráhalmozzuk a túrótölteléket és visszatesszük sülni de már csak 140 fokra, 10 percre. Amikor körben barnulni kezd a széle, akkor jó.
  5. A tojásfehérjéket felverjük a kristálycukorral, jó sűrűnek kell lennie. A túróra rakjuk, a sütőt lejjebb vesszük, 120 fokra és a habot 20 percig szárítjuk rajta.

RÁKÓCZI TÚRÓS POHÁRKRÉM - DIÉTÁS RECEPT! >>> 

12 VISSZAUTASÍTHATATLAN TÚRÓS DESSZERT A TÚRÓPÖTTYTŐL A TÚRÓFÁNKIG >>>

 11 EGYSZERŰ TÚRÓS SÜTI, AMIT ELRONTANI SEM LEHET! >>>

Megjegyzés

Mindmegette Villámverseny - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss