A klasszikus Rákóczi túrós elkészítéséhez a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a tejfölt, összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük.
2 db tojást szétválasztunk, a fehérjét kemény habbá verjük. A túrót villával összetörjük, összekeverjük a porcukrral, a mazsolával, a tojássárgájával, a búzadarával, a citrom reszelt héjával, és végül a tojások keményre vert habjával.
A tésztát kinyújtjuk és egy 25X30-as tepsibe helyezzük, egy villával megszurkáljuk és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 10-15 percig sütjük.
Ezután kivesszük, megkenjük baracklekvárral, ráhalmozzuk a túrótölteléket és visszatesszük sülni, de már csak 140 fokra és 10 percre. Amikor körben barnulni kezd a széle, akkor jó.
A tojásfehérjéket felverjük a kristálycukorral, jó sűrűnek kell lennie. A túróra rakjuk, a sütőt lejjebb vesszük, 120 fokra és a habot 20 percig szárítjuk rajta.