Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus paprikás krumpli

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megtisztítjuk, majd felkockázzuk és a hagymát is apróra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
  2. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát. Hozzáadjuk a krumplit, a kolbászkarikákat és a zúzott fokhagymát is, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felöntjük egy kevés vízzel, de ne lepje el teljesen.
  3. Közepes lángon, fedő alatt főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul. Friss petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk.


HÚSGOMBÓCOS PAPRIKÁS KRUMPLI>>> 

PAPRIKÁS KRUMPLI KOLBÁSZMORZSÁVAL>>> 

ZÖLDSÉGES PAPRIKÁS KRUMPLI>>> 

 


Megjegyzés

Recept és food styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss