Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal

MME MME
75 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, a lecsókolbászt felkarikázzuk, a krumplit pedig megtisztítjuk, felkockázzuk. Ne túl kicsire, nehogy hamar szétfőjön.
  2. Miután egy közepes lábasban felforrósítottuk az olajat, beledobjuk az aprított hagymát, majd üvegesre pároljuk. Ezután a fazekat lehúzzuk a tűzről annyi időre, míg hozzáadjuk és alaposan elkeverjük a pirospaprikát.
  3. A krumplit és az átnyomott fokhagymát is hozzáadjuk, majd ízlés szerint sóval, borssal és őrölt köménnyel ízesítjük. Ezután felöntjük annyi meleg vízzel, hogy éppen vagy ne lepje el teljesen a krumplit. Közepes lángon, lefedve főzzük.
  4. Amikor a burgonya már majdnem megpuhult, beledobjuk a lecsókolbászt is, és készre főzzük.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KLASSZIKUS PAPRIKÁS KRUMPLI

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss