Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus négerkocka

60 perc
egyszerű
költséges
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű margarint a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, és a tejet is beledolgozzuk. A sütőporral és a cukrozatlan kakaóporral kevert lisztet apránként a tojásos-cukros masszához keverjük.
  2. A kakaós tésztamasszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
  3. Amíg sül, elkészítjük a habot: vízgőz felett a tojásfehérjét a citrom levével és a porcukorral kemény habbá verjük.
  4. A megsült tésztára még melegen rákenjük a lekvárt, majd erre a keményre vert tojásfehérje habot.
  5. Visszatesszük a süteményt a sütőbe, alacsony hőfokon egy kicsit még sütjük (kb. 110 fokon és 10-15 percig), hogy a hab egy kicsit szikkadjon.
  6. Elkészítjük utána a kakaós mázat: a margarint a porcukorral és a kakaóporral alacsony hőfokon összeolvasztjuk és még melegen a kemény habra öntjük, simítjuk.
  7. Hűtőbe tesszük pár órára pihenni, hogy a kakaós massza megszilárduljon. Tálalás előtt vízbe mártott késsel egyforma kockákra felvágjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss