Szeletekre vágjuk a padlizsánt. Megsózzuk, állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és megpirítjuk 2 ek olajon. A paradicsomot meghámozzuk, és feldaraboljuk. A maradék olajon megpároljuk a felaprított hagymát, majd a hússal 5 percig pirítjuk.
Ezután hozzákeverjük a paradicsomot, a fűszereket, valamint a sűrített paradicsomot, és felöntjük a borral. Ha felforrt, fedő alatt kb. 15 percig főzzük, majd a padlizsánnal egy tűzálló tálba rétegezzük.
Megfuttatjuk a vajon a lisztet, felöntjük a tejjel, kb. 2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a parmezánt. Sóval, borssal fűszerezzük, és egy csipet őrölt szerecsendióval, majd a padlizsánra öntjük. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és 170 fokon kb. 30 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!