hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus mézes házi krémes

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejhez hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vajat és a mézet. Alaposan összekeverjük, majd felfőzzük. A forró keverékhez hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, simára keverjük, majd jól összedolgozzuk és kétfelé osztjuk a tésztát.
  2. Mindkét adag tésztát négyszögletes lappá nyújtjuk, majd külön-külön megsütjük és hagyjuk kihűlni.
  3. Közben elkészítjük a krémet: a tejben elkeverjük a vaníliás krémport, a cukrot és a vaníliás cukrot, és sűrűre főzzük, majd a még forró krémben vegyítjük el a margarint. Hagyjuk kihűlni, aztán hozzákeverjük a vajat is.
  4. A tejszínben eldolgozzuk a habfixálót, majd verjük kemény habbá. A kész krémet az egyik, már kihűlt süteménylapra kenjük, ráteszünk egy vastag réteg tejszínhabot, majd letakarjuk a másik lappal. A tetejét porcukorral megszórjuk.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss