Elkészítés: Vízgőz felett a vajat félig felolvasztjuk, majd a vaníliát és a cukrot hozzáadjuk, majd habosra kikeverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk. Közben a vízgőz felett az étcsokit felolvasztjuk. A lisztet a fél csomag sütőporral elkeverjük, majd a masszához adjuk. Pár csepp rumot is adhatunk a masszához (ne aromát). A tészta 2/3-át a csokoládéval elkeverjuk. Az 1/3-a marad fehér. A formába először a csokoládés részt, majd a maradék fehér részt töltjük be. Villával áthúzzuk, mintát viszünk bele. Előmelegített (225 fokos) sütőbe tesszük, mérsékeljük a hőmérsékletet, 175 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre