Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus mákos nudli

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A burgonyát megmossuk, puhára főzzük, meghámozzuk, áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. Lisztezett felületen összedolgozzuk a liszttel, a tojással és egy kevés sóval. Kinyújtjuk, ujjnyi széles csíkokra vágjuk, mindegyiket rúddá sodorjuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk.
  2. A nudlikat több adagban forrásban lévő sós vízbe tesszük. Megvárjuk, hogy feljöjjenek a víz tetejére, és további néhány percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük, és átforgatjuk a felforrósított vajon. Összekeverjük a mákot, a porcukrot és a vanília kikapart magjait. A nudlira szórjuk, és azonnal tálaljuk. 

ÉRDEKESSÉGEK A MÁKRÓL, AMIT NEM TUDTÁL 

SZILVÁS GOMBÓC ÉS KRUMPLINUDLI - 1 ALAPRECEPTBŐL 2 SZUPER FOGÁS 

SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: MÁKOS NUDLI PORCUKORRAL, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTETTE 

Megjegyzés

Házi gyümölcslekvár illik hozzá. - MME

Ezek is érdekelhetnek