hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus linzer

MME MME
45 perc
rafinált
átlagos
20 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban összekevrjük a cukrot a liszttel és a fahéjjal. Hosszában felhasítjuk a vaníliarudat, a magjait kikaparjuk, és hozzáadjuk a száraz keverékhez. Belekeverjük a kis darabokra vágott puha vajat, és morzsalékosra dolgozzuk a tésztát.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat és egy evőkanál vizet, majd egyneművé gyúrjuk a tésztát. Ha túl száraz lenne, adunk hozzá egy kis vizet. Folpackba csomagoljuk, és betesszü a hűtőbe legalább egy órára. 
  3. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
  4. Vékonyra nyújtjuk a tésztát. Egy vagy több formával kis sütiketszaggatunk belőle. Nyugodtan használhatunk jópofa kiszúróformákat. Fél adagnyi süti közepébe kör alakú lyukat vágunk, majd az összes linzert sütőpapírral letakart tepsire helyezzük. 10 percig sütjük őket, míg enyhén megpirulnak.
  5. Kivesszük a linzereket a sütőből, és hagyjuk őket kihűlni.
  6. A nem kilyuggatott sütikre kenünk egy kis lekvárt, majd rájuk helyezünk egy-egy lyukas sütit. Légmentesen záródó dobozban jó pár napig elállnak a linzerek.

Recept és fotó: Lányok nagy desszertes könyve, Könyvmolyképző Kiadó, 2016

Ezek is érdekelhetnek