Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eredeti ízek, féltve őrzött családi recept - Körösfői Kürtőskalács Budapesten

default user icon
MME
Aki meghallja a kürtőskalács szót, annak szinte biztos, hogy egy olyan emlék jut az eszébe, mint egy szép nyári balatoni nap, vagy egy ünnepi vásári forgatag. Ám Erdély egyik kedvenc édessége ma már nem csak az ünnepeken kerül az asztalra, hanem az év szinte bármely napján szívesen csemegézünk belőle. A Mindmegette ennek apropóján ellátogatott a Körösfői Kürtőskalácsoshoz, amiről úgy tartják, Budapest egyik legjobb ilyen süteményese.

Hogy miért különleges ez a családi vállalkozásban működő igazán barátságos kis üzlet? Korpos Éva és férje több, mint egy évtizede készíti a tradicionális finomságot, mellyel hagyományuk ápolása, és hazájuk, Körösfő, Erdély egyik gyöngyszemének hírnevét hivatottak ápolni. Kiváló alapanyagokból dolgoznak, és még az ételérzékenyekre is gondolnak; nem használnak tojást, ráadásul a tejérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

A Mindmegette a számtalan dícséret is visszajelzés hallatán kíváncsi lett, így hát ellátogatott a kürtőskalács Mekkájába, a Bartók Béla útra, hogy letesztelje; tényleg annyira finom és klasszikus, mint ahogy azt állítják? Következő videós összeállításunkban erre kaptunk választ, Éva néni és férje pedig elárulta, miként is indult útjára a családi vállalkozás, milyen recept szerint dolgoznak, na és persze az is kiderült, hogy milyen az igazi kürtőskalács.

VISSZA AZ ISKOLAPADBA! – AVAGY TEDD IZGALMASABBÁ AZ UZSONNÁT! >>> 

10 ÖTLET EGÉSZSÉGES TÍZÓRAIRA, AMI NEM AZ ISKOLATÁSKA ALJÁN VÉGZI! >>> 

A HÚSIMÁDÓK IS IMÁDNI FOGJÁK! ITT AZ ELLENÁLLHATATLAN SAJTOS-KAPROS CUKKINIFASÍRT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss