Előbb a krémet készítjük el és hűtőbe tesszük dermedni. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot a vaníliás cukrot és jól kikeverjük. Utána hozzáöntjük a lisztet, ekkor egy sűrű masszát kapunk, amit jól elkeverünk, majd fokozatosan felhígítjuk a tejjel. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Nem szabad egy pillanatra sem abbahagyni a keverést, mert nagyon könnyen leég. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, vagy margarint és lazán beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérje habot. Amikor kihűlt hűtőbe tesszük.
Egy lábasba felforraljuk a vizet, amikor forr beletesszük a zsiradékot, összeforraljuk. Hozzákeverjük a lisztet, addig, amíg elválik az edény falától és szépen összeáll a massza. Ekkor levesszük a tűzről és rögtön belekeverünk egy egész tojást. Kicsit várunk, hogy hűljön, azután egyenként belekeverjük a többi tojást is. Az elején kicsit nehéz keverni, de aztán könnyebb lesz, lehet géppel is, úgy még könnyebb.
Miután az összes tojást beledolgoztuk egy kanállal tepsibe halmozzuk a tésztát, kis távolságra egymástól, jó nagy diónyi adagokat. A tetejüket csúcsosra igazítjuk.
Miután megsültek a fánkok, kicsit lejjebb vesszük a hőmérsékletet és hagyjuk picit pirulni, mert a krém könnyen eláztatja a gyenge tésztát, tehát jó ha roppanósra sül.
Amikor kivesszük a tepsiből azonnal levágjuk a tetejüket egy recés késsel, hogy kijöjjön a gőz a fánkokból, így nem puhul meg a tészta. Ezután már hamar kihűl.
A krémet betöltjük a fánkok aljába, ha kell kikaparjuk a benne lévő hártyát, hogy még több krém férjen bele.
A habtejszínt felverjük a cukorral és a krém tetejére halmozzuk, arra jön a kalapja, amit vaníliás porcukorral szórunk meg. Ha habszifonnal készítjük a tejszínhabot, csak fogyasztás előtt nyomjuk rá, mert az hamar összeesik.