A korhelyleveshez a hagymákat megtisztítjuk, finomra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk. Egy lábasban megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymákat. Levesszük a tűzről, és meghintjük a pirospaprikával, hozzákeverjük az apróra vágott savanyú káposztát.
Visszatesszük a tűzre, aztán néhány percig pirítjuk. Ezután felöntjük 2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket. Felforraljuk, majd kis lángon 15 percig főzzük.
A kolbászt meghámozzuk, felkarikázzuk. A füstölt húst felaprítjuk, majd mindkettőt a leveshez adjuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd néhány evőkanálnyi levest adunk hozzá. Elkeverjük, aztán habarjuk be vele a levest. Felforraljuk, és így főzzük pár percig. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.