Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus kókusztekercs

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kekszes alaphoz:
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 8 dkg porcukor
  • 1 dl feketekávé
  • kb. 1,5 dl tej
  • rumaroma
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A kekszet elkeverjük a többi száraz hozzávalóval, hozzáadjuk a kávét, kb. 1 dl tejet, az aromát, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Jól nyújthatónak kell lennie, szóval valószínűleg felveszi azt a 1,5 deci tejet. Aki szereti, a tej egy részét helyettesítheti lekvárral is. Ha megvan, veszünk egy kb. 50 cm hosszú fóliadarabot, szépen kiterítjük, és azon kinyújtjuk a tésztát, szép egyenletesen.

A töltelékhez a puha vajat kikeverjük a cukrokkal, beleforgatjuk a kókuszt és a tejszínt, majd egyenletesen megkenjük vele a barna masszát. Hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, becsomagoljuk, és 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt a külsejét is megszórhatjuk kókuszreszelékkel, és éles késsel felszeleteljük.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss