Kardinális szelet

default user icon
MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
9 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  3. A tojásfehérjéket 22 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  4. A tojáshabot egy sima csővéggel ellátott habzsákba töltjük, és kétszer három vastag csíkot nyomunk belőle a tepsi hosszában úgy, hogy maradjon köztük hely a sárga tésztacsíkoknak.
  5. A tojássárgákat, az egész tojásokat és a maradék cukrot kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet is.
  6. Ezt a masszát is sima csöves habzsákba töltjük, és 2-2 csíkot nyomunk a fehérje csíkok közé. Ha kell, egy kiskanállal elegyengethetjük kissé.
  7. A tepsit az előmelegített sütőbe toljuk, majd 30-35 perc alatt megsütjük és a sütőpapírral együtt áthúzzuk egy rácsra. Hagyjuk kihűlni kissé.
  8. Ha kihűlt, a két tésztalap között hosszában elvágjuk a sütőpapírt.
  9. Az egyik tésztalapot ráfordítjuk egy tortakartonra, és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.
  10. A tésztalap tetejét megkenjük az áfonyalekvár felével.
  11. A krémhez a tejszínt keményre verjük a porcukorral és az instant kávéval. Egyenletesen eloszlatjuk a krémet az áfonyalekvárral megkent tésztalapon.
  12. A másik tésztalapot is egy tiszta sütőpapírra fordítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és megkenjük az áfonyalekvár másik felével.
  13. A sütőpapír segítségével ráfordíjuk a másik tésztalapot a kávékrémes lapra, és egy kicsit megnyomkodjuk. 
  14. Hagyjuk hűtőben állni egy kicsit a süteményt, majd tálalás előtt megszórjuk a tetejét porcukorral. Végül szeleteljük.

Nézd meg videón is, hogyan készül a kardinális szelet:

Ezek is érdekelhetnek

Friss