Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Téli gyümölcstorta

45 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyméretű keverőtálba adagoljuk a szilárd hozzávalókat: a lisztet, a szódabikarbónát és a vaníliáscukrot. Megszórjuk egy csipetnyi sóval, kézi habverővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük. Ráöntjük a mincemeatet, majd a miközben a keverőtálat bal kézzel az óramutató járásával ellentétes irányban forgatjuk, egy műanyag keverő spatulával, jobb kézzel, belülről kifelé, és alulról felfelé irányuló mozdulatokkal az egészet alaposan összeforgatjuk.
  2. Egy tepsi aljába terítünk egy teflonos sütőfóliát, majd egy 20 cm-re állított, szabályozható méretű tortagyűrűt kibélelünk sütőfóliával. Ebbe önjük bele a gyümölcstorta-masszát. A masszát elsimítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 40 percig sütjük.
  3. A kész tortát 10 perc pihentetés után egy hústűvel sűrűn megszurkodjuk, majd rummal alaposan meglocsolgatjuk. Ezután kiemeljük a tortagyűrűből, és tortarácson hagyjuk teljesen kihűlni. Tejszínhabbal gazdagon díszítve tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss