Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus juhtúrós sztrapacska

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A burgonyát lereszeljük, és kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és kevés sót. Ha kell, 1-2 ek vízzel lazítjuk.

2.

A tésztát forró, sós vízbe szaggatjuk. Néhány percig főzzük, leszűrjük és leöblítjük.

3.

A szalonnát vastagabb csíkokra vágjuk. A felforrósított serpenyőben ropogósra sütjük. A sült szalonnát kiemeljük a kisült zsírból.

4.

A visszamaradt zsírt egy tűzálló edénybe öntjük, és átforgatjuk benne a kifőtt galuskát. Rátesszük a túrót, a tejfölt és a sült szalonnát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 5 percre. A vékony karikákra szelt lila hagymával tálaljuk.

VARGÁNYÁS SZTRAPACSKA >>> 

GNOCCHI PARADICSOMOS-RICOTTÁS SZÓSSZAL >>> 

TOJÁSOS NOKEDLI FEJES SALÁTÁVAL >>> 

A burgonyát ne szálasra, hanem egészen finomra, szinte püré állagúra reszeljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss