Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus hollandi mártás

30 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, és melegen tartjuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a vizet (tojásonként 1 evőkanálnyit), és megsózzuk. Gőz fölött, mérsékelt tűzön, habverővel könnyű, habszerű állományig felverjük.
  2. Ezután a vízgőzről levesszük, és további keverés közben az írótól különvált vaj tiszta részét lassú csurgatással hozzáadjuk. Szűrt citromlével és őrölt fehérborssal ízesítjük. Akkor jó, ha bársonyosan sima az állaga. Tálalásig vízgőzön tartjuk.

BESAMEL MÁRTÁS ALAPRECEPT 

VADAS MÁRTÁS ÉS ZSEMLEGOMBÓC - MINDMEGETTE VILLÁMVERSENY 

GOMBÁS SZÓSZ TÉSZTÁHOZ 

Megjegyzés

Meleg tojásételek, spárga, vajas pástétomok és halak kísérője. - dzsafi

Ezek is érdekelhetnek

Friss