Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus hétvezér tokány

120 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: Húsainkat szép egyforma kicsi kockákra vágjuk, majd nem összekeverve deszkára rakjuk.

Szalonnánkat felaprítjuk, és kedvenc lábasunkban a zsíron félig megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megfonnyasztjuk, a tűzről lehúzva meghintjük a pirospaprikával, vízzel felengedjük, felforraljuk, és hozzáadjuk a marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, és ügyesen zsírjára pirítjuk. Ismét öntünk hozzá egy kis vizet, és lefedve félpuhára pároljuk. Ha elérte ezt az állapotot, hozzáadjuk a sertéshúst, ismét egy kis víz, és további párolás, megint csak a sertéslapocka félpuha állapotáig. Ügyeljünk arra, hogy mindig elég lé legyen alatta, valamint a mi kezünk ügyébe is készítsünk oda valami ihatót. Mehet bele a borjú.

Ha már majdnem jó, adjuk hozzá a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot. Pároljuk össze, majd habarjuk be a liszttel elkevert tejföllel. Forraljuk össze, ha szükséges, ízesítsünk utána bátran.
Galuskával körítve, bikavérrel öblítve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss