Klasszikus hentes tokány

MME MME
50 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A hentes tokány elkészítéséhez a sertéshúst felcsíkozzuk. A csíkokra vágott húsos szalonnát egy forró serpenyőben pirítani kezdjük. Ha szükséges, hozzáadunk még egy kevés olajat, rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a finomra vágott fokhagymát, majd a húst. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Időnként megkeverve, közepes lángon fedő alatt készre pároljuk. Az elfőtt nedvességet vízzel pótoljuk.
  3. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát, és ezzel pároljuk további 5 percig.
  4. Köretként főtt rizst, tésztát, tarhonyát kínálhatunk. Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KLASSZIKUS HENTES TOKÁNY

Megjegyzés

Recept és foodstyling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek