Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus hajtogatott töpörtyűs pogácsa

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A darált tepertőbe belekeverjük a borsot.

Az élesztőt felfuttatjuk 1 mokkáskanál cukorral és a langyos tejjel. A tepertő kivételével az összes hozzávalóból jól gyúrható tésztát készítünk. Meleg helyen pihentetjük 1/2 órát.

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tepertőkrémet 2 részre osztjuk, és az egyik felével megkenjük a tésztát. Összehajtogatjuk, és ismét 1/2 órát pihentetjük. Ezt még egyszer megismételjük.

Utána 1,5-2 cm vékonyra nyújtjuk, rácsosan bevagdossuk a tetejét, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük felvert tojással, és sütőlapra rakosgatva előmelegített sütőben, 200 fokon aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Nagymamámtól tanultam ezt a receptet. - Marcsux

Ezek is érdekelhetnek

Friss