Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus gyümölcsrizs

45 perc
rafinált
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A klasszikus gyümölcsrizs elkészítéséhez a rizst átválogatjuk, megmossuk, és a forrásban lévő vízbe dobjuk. Néha megkeverjük, és addig főzzük, amíg a vizet fel nem szívja.
  2. Hozzáöntjük a tejet, beletesszük a csipet sót és a vajat. Beleszórunk 2 csomag vaníliás cukrot és 3 evőkanál kristálycukrot.
  3. Lefedve 3-4 percig forraljuk, majd lekapcsoljuk tűzhelyet, és fedő alatt, a gőzben hagyjuk tejesen megpuhulni.
  4. A tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral habbá verjük - ha szükséges, habfixálóval segíthetünk javítani az állagán -, majd a kihűlt tejberizsbe keverjük.
  5. Tálkákba rétegezzük: egy réteg tejszínes rizs, egy réteg gyümölcs sorrendben, majd tálalás előtt lehűtjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss